Υποβολή μήνυσης κατά της Υπουργού Παιδείας, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας και της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

 

 

Οι οικογένειες των μαθητριών καταγγέλοντων θυμάτων βιασμού και ο ίδιος, είμαστε πραγματικά σοκαρισμένοι από την πρωτοφανούς κλίμακας αήθους επιχείρησης συγκάλυψης των  συμβάντων στο 1ο ΕΠΑΛ Κορδελιού.

 

Την Τρίτη 2 Νοεμβρίου, μια ημέρα μετά την εκτεταμένη σε εθνικό επίπεδο δημοσιότητα της καταγγελίας του πρώτου βιασμού, ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Κορδελιού κάλεσε την μητέρα της μαθήτριας όχι για να προσφέρει υποστήριξη ως όφειλε όχι μόνο ως εκπαιδευτικός αλλά και ως άνθρωπος, όχι για να θέσει εαυτόν και όλες τις υπηρεσίες στην διάθεσή της, αλλά με απίστευτη έλλειψη στοιχειώδους ανθρωπισμού, να διαμαρτυρηθεί γιατί «δυσφημίζει το σχολείο».

 

Προσωπικά και ο ίδιος βίωσα το παράλογο μένος της καθηγήτριας για την οποία έχει κατατεθεί μήνυση στις 14-01-2022 όταν εκείνες τις ημέρες, αρχές Νοεμβρίου επισκέφτηκα για δεύτερη φορά το σχολείο προσερχόμενος να συνομιλήσω με τον διευθυντή μου επιτέθηκε λεκτικά κυριολεκτικά ουρλιάζοντας και όσες φορές της απαντούσα «ήρθα εδώ για να μιλήσω με τον κ. Διευθυντή» όχι μόνο δεν άκουγε τίποτα μέσα στην προφανή ψυχική της διαταραχή, αλλά επενέβη ο ίδιος ο διευθυντής λέγοντας κατά λέξη «μπορεί να μιλήσει και αυτή».

 

Η συγκεκριμένη καθηγήτρια λοιπόν, της οποίας η συμπεριφορά αποτελεί όνειδος για το σχολείο, το Ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα και την χώρα μας στοχοποίησε ξεκάθαρα την μαθήτρια που έχει καταγγείλει βιασμό (διαθέτουμε πάμπολλα ηχητικά στοιχεία για αυτό) με αποκορύφωμα τις αρχές Ιανουαρίου όταν για ασήμαντη αφορμή της επέβαλλε ωριαία αποβολή και καθώς η μαθήτρια αποχωρούσε από την αίθουσα εκστόμισε μπροστά σε όλη την τάξη «αυτή ανοίγει τα πόδια της στα αγόρια». Για αυτό το απίστευτο περιστατικό κατατέθηκε μήνυση εναντίων της αλλά και εναντίων του διευθυντή του σχολείου που συγκαλύπτει εν γνώση του τις πράξεις τις.

 

Έκτοτε, ο διευθυντής συγκάλεσε  προφανώς προσχηματικά τον Σύλλογο Διδασκόντων όπου με διαδικασίες που θυμίζουν έντονα ανακρίσεις άλλων καιρών, αναγκάζοντας τους μαθητές να προσέρχονται ένας-ένας και να έχουν αντιμέτωπους το σύνολο των καθηγητών, και εδώ συνέβη ακόμη ένα απίστευτο γεγονός: την ώρα που οι μαθητές κατέθεταν της μαρτυρίες τους για τα λεγόμενα της καθηγήτριας, επετράπη στην ίδια την καθηγήτρια να επεμβαίνει ουρλιάζοντας, να διακόπτει της μαρτυρίες, και να απειλεί δεκαπεντάχρονους μαθητές και μαθήτριες πως θα τους μηνύσει για συκοφαντική δυσφήμηση.

 

 

Την Παρασκευή 18/02 προσήλθαμε με μια από τις μητέρες στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης απαιτώντας πλέον την άμεση απομάκρυνση της συγκεκριμένης καθηγήτριας από το σχολείο καθώς η κακοποιητική, εγκληματική της δράση εναντίων δεκαπεντάχρονων κοριτσιών που έχουν καταγγείλει βιασμό και βρίσκονται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση συνεχίζεται ανεμπόδιστα,  Η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης επιχείρησε με πραγματικό εμπαιγμό για την νοημοσύνη μας να μας αποπροσανατολίσει προβάλλοντας διάφορα δήθεν διαδικαστικά ενώ ανέφερε (μεταξύ πολλών άλλων υπεκφυγών) κατά λέξη: «ξέρετε είναι δημόσιοι υπάλληλοι…».

 

 

 

Κατόπιν αυτών, δεν μας άφησαν άλλη επιλογή από το να υποβάλλουμε μήνυση κατά της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, αλλά και κατά του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας που είναι απόλυτα ενήμερος για το θέμα καθώς έχουμε παρουσιαστεί αμφότεροι και σε τηλεοπτική εκπομπή και σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων και δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια για το θέμα, όπως επίσης και κατά της Υπουργού Παιδείας, πολιτικής προϊσταμένου των.

 

Επίσης να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη καθηγήτρια και ο διευθυντής έχουν στοχοποιήσει ξεκάθαρα όχι μόνο την μαθήτρια αλλά και όσους συμμαθητές της μάρτυρες των λεγομένων της κατέθεσαν της μαρτυρίες τους, επιχειρώντας με πρωτοφανή δόλο για τα Ελληνικά Δεδομένα να τους τρομοκρατήσει επιβάλλοντας αποβολές χωρίς κανέναν λόγο ώστε να αυξηθούν οι απουσίες τους κι έτσι να φοβηθούν μήπως θα μείνουν από απουσίες και να σωπάσουν.

 

Δέχομαι επικοινωνίες με γονείς από το δίπλα σχολείο που είναι ΓΕΛ, που μου αναφέρουν πως το περιβάλλον ανάμεσα στα δύο σχολεία είναι κυριολεκτικά μέρα με την νύχτα.

Επίσης να αναφέρω πως ο ίδιος διετέλεσα πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων στο 1ο Γυμνάσιο Εύοσμου την περίοδο 2015-2018, σε διαρκή επαφή και άψογη συνεργασία όχι μόνο με τους διευθυντές αλλά και με την συντριπτική πλειονότητα των καθηγητών.

Το σχολικό περιβάλλον που έχω βιώσει τότε, με αυτό που επικρατεί στο 1ο ΕΠΑΛ Κορδελιού δεν είναι απλώς η ημέρα με την νύχτα, αλλά σαν να είναι σχολεία από διαφορετικές χώρες.

Fill the form

Drop us a line

Fill in this form or send us an e-mail with your inquiry.

Or come visit us at:

301 Howard St. #600
San Francisco, CA 94105