Στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Στρατή Λημνιού ” Κι όμως πέτυχαν”

Διεθνής Έκθεση Βιβλίου, παρουσίαση του νέου βιβλίου του Στρατή Λημνιού 27/11/2021

Με τον συγγραφέα του βιβλίου Στρατή Λημνιό, έναν άνθρωπο που γνώρισα μέσω του αστυνομικού του ρεπορτάζ και αναπτύξαμε αμέσως φιλία – τόσο κοινή η αισθητική του κόσμου, των πραγμάτων και των ανθρώπων- ο οποίος επέλεξε ιστορίες επιτυχίας όχι διασήμων, όχι ανθρώπων που είναι γνωστοί, αλλά αντιθέτως ηρώων της δικής τους ζωής, που αγωνίστηκαν με νύχια και με δόντια να πετύχουν τους στόχους τους.

Ήρωές όχι και τόσο εμφανείς, αλλά κυριολεκτικά άνθρωποι της διπλανής πόρτας, στην διαρκή αέναη μάχη τους να κατακτήσουν εαυτόν και τις ζωές τους. Γι’ αυτό και τόσο τεράστια υποδείγματα του τι μπορεί να κάνει η δύναμη της θέλησης.

Θερμά, ειλικρινά  συγχαρητήρια Στρατή, υπέροχο βιβλίο, υπέροχη η θεματολογία του. 

Με τον κ. Μπαρμπουνάκη, εκδότη του βιβλίου, στον οποίο αφηγήθηκα πως ήμουν εκείνος ο σιωπηλός νεαρός που την δεκαετία του ’80 κατέβαινε στο υπόγειο στην Αριστοτέλους και καθόταν με τις ώρες ανάμεσα στις χιλιάδες τίτλους βιβλίων-και που συνήθως έφευγε με 5-6 αγκαζέ, φαινόμενο που συνέβαινε δύο και τρεις φορές τον τον μήνα για αρκετά χρόνια.

Καβάφης, Ελύτης, Καστανέντα, Λόρκα, Καζαντζάκης, Εμπειρίκος, Άρθουρ Κλαρκ, Ντοστογιέφσκι, Ισαάκ Ασίμωφ, Καρυωτάκης, Λουντέμης, Κρισναμουρτι, η βιογραφία του Ντισραελι και πόσοι άλλοι συγγραφείς, πόσα άλλα βιβλία (βασικά τα δυο τρίτα της βιβλιοθήκης μου αποτελούνται από βιβλία που αποκτήθηκαν από το βιβλιοπωλείο του).

Καθόμουν επί ώρες σ’ εκείνο το υπόγειο, λάτρευα ακόμη και την μυρωδιά του τυπωμένου χαρτιού που είχε διαποτίσει τον χώρο.

 

Και να που τόσες δεκαετίες μετά, είχα την χαρά να συναντηθούμε και να συνομιλήσουμε 🙂

Fill the form

Drop us a line

Fill in this form or send us an e-mail with your inquiry.

Or come visit us at:

301 Howard St. #600
San Francisco, CA 94105