Παρουσίαση βιβλίου ΑΝΘΡΩΠΟΣ 4.0 του Δημήτρη Λακασά

Στην παρουσίαση του βιβλίου ΑΝΘΡΩΠΟΣ 4.Ο του Δημήτρη Λακασά , CEO της Olympia Electronics σε μια κατάμεστη αίθουσα- με ένα καθηλωτικό πάνελ ομιλητών που ανέλυσε την 4η Βιομηχανική Επανάσταση, τις τεράστιες ευκαιρίες αλλά και τους μεγάλους κινδύνους της δημιουργίας ανισοτήτων.

 

Συντονίστρια της παρουσίασης και του πάνελ των ομιλητών η (για ακόμη μια φορά) εξαιρετική Αλεξάνδρα Γούτα

 

Industry 4.0 ΑΝΘΡΩΠΟΣ 4.0

 

Κι ενώ έχουμε εισέλθει ήδη στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση – την πιο σφοδρή και ταχεία μετεξέλιξη της ανθρωπότητας- μόλις το 3,8% των φοιτητών στην Ελλάδα σπουδάζουν επιστήμες που έχουν να κάνουν με αυτήν (!).

 

Αυτό το οξύμωρο, οπισθοδρομικό φαινόμενο θα μας κοστίσει πολύ ακριβά αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα, με κίνητρα, προωθητικές ενέργειες και δεν ξέρω τι άλλο, καθώς ήδη το 35% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα αναφέρουν εξαιρετικές δυσκολίες στην ανεύρεση εξειδικευμένου προσωπικού.

 

Θα μας κοστίσει πολύ ακριβά γιατί θα #μείνουμε πίσω από την πιθανότατα μεγαλύτερη επανάσταση της ανθρώπινης ιστορίας μετά την εφεύρεση του τροχού δημιουργώντας οι ίδιοι μας τεράστιες ανισότητες και όπως ορθότατα επισήμανε ο Δημήτρης Λακασάς , “Ανεργία Τριβής”: πτυχιούχοι που δεν θα είναι δυνατόν να βρουν εργασία καθώς σπούδασαν αντικείμενα είτε ξεπερασμένα είτε υπερκορεσμένα που ουδεμία σχέση έχουν με την εποχή.

 

Το διεστραμμένο Ελληνικό Όνειρο μιας θέσης στο Δημόσιο, πρέπει να πεθάνει.

Fill the form

Drop us a line

Fill in this form or send us an e-mail with your inquiry.

Or come visit us at:

301 Howard St. #600
San Francisco, CA 94105