καλές γιορτές

Ο covid μας λήστεψε τους αγαπημένους μας, τις δουλειές μας,
μας λήστεψε το θρόισμα των φύλλων και τον φλοίσβο τον κυμάτων.
.

Μας πήρε μακριά για πάντα συγγενείς, φίλους, παππούδες και γιαγιάδες, μας άφησε εμβρόντητους με τις έξαφνες απώλειες νεότατων, υγιέστατων συνανθρώπων μας.
.
Μας έκλεψε αποφοιτήσεις, γενέθλια, γιορτές, ονειρεμένα ταξίδια που σχεδιάζαμε χρόνια – και το χειρότερο απ’ όλα μας βίασε τις ψυχές κρατώντας τες φυλακισμένες.
.
Αυτή η αόρατη, μειλίχια, ύπουλη λαίλαπα που αναδύθηκε απ’ το πουθενά είναι ακόμη εδώ συνεχίζοντας να σκοτώνει αδιακρίτως κλέβοντας μας τα Χριστούγεννα, χαρίζοντας ουλές στις ψυχές μας ειδικά  τις παιδικές.
.
.
Ο Covid δεν μας άρπαξε μόνο χρήματα: μας απέσπασε βίαια ένα κομμάτι του εαυτού μας – μοιράζοντας τραύματα.
.
BUT
.
Είμαστε Έλληνες
.
.
Ο ίδιος λαός που άντεξε τέσσερις αιώνες υποδούλωσης και δεν αφανίστηκε, ο ίδιος λαός που διέλυσε τον Ιταλικό στρατό – τάξεις μεγέθους ανώτερο σε μέγεθος, εμπειρία και εξοπλισμό – ο ίδιος λαός που άντεξε την κτηνωδία της φασιστικής κατοχής και δημιούργησε την πρώτη Αντίσταση της Ευρώπης
.
.
Ο ίδιος λαός που άντεξε επτά χρόνια στυγνής δικτατορίας και την ανέτρεψε,
Ο ίδιος λαός που βίωσε την μεγαλύτερη οικονομική κρίση που είχε χώρα σε καιρό ειρήνης και τα έβγαλε πέρα. 
.
.
Αποτελούμε έναν οξύμωρο- πολλές φορές ακατανόητο- συνδυασμό ανοργανωσιάς κι ευθύνης, χαοτισμού και θάρρους, απύθμενης γκρίνιας και απίστευτης αντοχής.
.
.
Δεν αφήσαμε ποτέ  ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να μας καταβάλλουν κι οι χειρότερες συνθήκες ΟΣΟ καιρό κι αν κράτησαν, ΟΣΟ άσχημες και αν ήταν.
.
.
Τώρα, αρχίζουμε να στριμώχνουμε τον ληστή στην γωνία για να ανακαταλάβουμε τις ζωές μας.
.
.
Τώρα, θα διανύσουμε το τελευταίο μίλι επιστρατεύοντας όλη την ανεξάντλητη ελληνική αντοχή για να δεχθούμε το βαρύ πλήγμα των Χριστουγέννων χωρίς ελευθερία, χωρίς ανεμελιά, χωρίς τους δικούς μας – για να προστατεύσουμε και να προστατευθούμε- αναμένοντας καρτερικά να ρίξουμε στον εχθρό την χαριστική βολή που είναι το εμβόλιο.
Είμαστε Έλληνες, απείθαρχοι κι οργανωμένοι, γκρινιάρηδες και θαρραλέοι, φωνακλάδες και ψύχραιμοι με το πιο περίεργο, όλες αυτές τις ιδιότητες να τις διαθέτουμε ταυτόχρονα
.
.
Θα περάσουμε λοιπόν και αυτήν την πρωτοφανή, ύπουλη κι αόρατη καταιγίδα.
καλές γιορτές σε όλους.
Fill the form

Drop us a line

Fill in this form or send us an e-mail with your inquiry.

Or come visit us at:

301 Howard St. #600
San Francisco, CA 94105