E-SHOP | ΕΣΠΑ: Πως να προφυλαχθείτε

Ως αναμένετο βγήκαν στο κυνήγι τα Γεράκια:
.
Κάθε λογής πιθανοί και απίθανοι άνθρωποι έχουν επιδοθεί σε ξέφρενο χορό διαφημίζοντας το πώς θα πάρετε την επιδότηση ΕΣΠΑ των 5.000 ευρώ χωρίς να κάνετε τίποτα…
.
“Επαγγελματικές” σελίδες Facebook με 12 και 16 like που δημιουργήθηκαν μια εβδομάδα πριν και παρουσιάζουν υπερπαραγωγές του Μάκη του μανάβη (ζητώ συγνώμη προκαταβολικά από τους μανάβηδες και τους μακηδες) διαφημίζονται κραυγαλέα και κακόγουστα τις περισσότερες φορές πατώντας πάνω στην απελπισία των εμπόρων για να λάβουν την επιδότηση υποσχόμενοι τον ουρανό με τ’ άστρα και την σελήνη δώρο.
ΠΡΟΣΟΧΗ: δεν μας αφορά ποιόν σύμβουλο ΕΣΠΑ ή κατασκευαστή eshop θα επιλέξει ο καθένας, αυτή η επιλογή αφορά τον τον ίδιο και μόνον.
.
Παρατηρώντας όμως, “απίθανες” εταιρείες να υπόσχονται “απίθανα” πράγματα ένιωσα την ανάγκη να γραφτούν τα γεγονότα για να προστατευτούν όσοι δεν γνωρίζουν:
.
#FACT_1
.
.
Δεν υπάρχει ΔΩΡΕΑΝ. Κατασκευάζεις το eshop σου, το πληρώνεις μέσω τραπέζης, παρουσιάζεις επίσημο λεπτομερές συμφωνητικό, τιμολόγιο και καταθετηριο της πληρωμής και αναμένεις αν θα εγκριθείς.
.
#FACT_2
.
.
Οι προδιαγραφές των ψηφιακών έργων ΕΣΠΑ είναι εξαιρετικά αυστηρές και το ίδιο ισχύει σύμφωνα με την προδημοσιευση και στο e-λιανικη:
Λειτουργίες προσβασιμότητας ΑΜΕΑ, προσαρμογή χρωμάτων, μεγεθών γραμματοσειράς, 0 errors στους 2 validators που υποδεικνύει το πρόγραμμα.
.
Το τελευταίο είναι το χειρότερο καθώς ζητούν μηδέν errors σε δύο εργαλεία που οι ιστοσελίδες των Apple & Microsoft εμφανίζουν δεκάδες (!).
.
Στο inspection που θα κάνουν οι επιθεωρητές του ΕΣΠΑ μπορεί να απορρίψουν το έργο και για ένα error στους validators (έχει συμβεί).
.
#FACT_3
.
.
Για να πληροί λοιπόν το eshop σας τις προϋποθέσεις του προγράμματος και να εγκριθεί, αισθητικά θα μοιάζει πάνω- κάτω με την…. Wikipedia, ενώ θα πρέπει να υπάρχουν παντού banners του ΕΣΠΑ, πάνω κάτω στην μέση, παντού.
.
#FACT_4
.
.
Ουδείς πραγματικός Σύμβουλος στον πλανήτη μπορεί να σας εγγυηθεί πως θα το λάβετε 100%.
Όποιος το κάνει, απλώς ψεύδεται.
.
#FACT_5
.
.
Το πρόγραμμα επιδοτεί 100% τις δαπάνες, αλλά για να τις επιδοτήσει… θα πρέπει να υπάρξουν δαπάνες!
Άρα, σας επιδοτεί για τα έξοδα που έχετε κάνει ήδη και είναι αποδεδειγμένα με παραστατικά και όχι για δαπάνες που ΘΑ κάνετε.
.
#ΠΩΣ_ΘΑ_ΠΡΟΦΥΛΑΧΘΕΙΤΕ
.
.
Καταρχήν ζητήστε να μάθετε πότε ιδρύθηκε η εταιρεία που θέλετε να συνεργαστείτε για να αποφύγετε τους “κομήτες”.
.
Δεύτερον, να μάθετε ποιος είναι ο κύριος ΚΑΔ δραστηριότητας τους.
.
Τρίτον, ζητήστε να σας δείξουν προηγούμενα λειτουργικα eshop/site που έχουν εγκριθεί από το ΕΣΠΑ και περάστε τα οι ίδιοι από τους validators για να διαπιστώσετε εάν εμφανίζουν μηδέν errors.
.
Εάν ισχύουν τα παραπάνω, μπορείτε να προχωρήσετε άφοβα σε συνεργασία έχοντας πάντα στο μυαλό σας πως μπορεί και να μην εγκριθείτε τελικώς, για ποικίλους λόγους, όπως πχ γιατί τελείωσε το κεφάλαιο των 80.000.000 του προγράμματος.
.
Ελπίζω να βοήθησα.
Fotis Grontas
Fotis Grontas & Associates
Outstream Laboratory
Fill the form

Drop us a line

Fill in this form or send us an e-mail with your inquiry.

Or come visit us at:

301 Howard St. #600
San Francisco, CA 94105